Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Valaki tudna segíteni a házifeladatom befejezésében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felírt egyenletet kell megoldani úgy, hogy először felbontod a zárójeleket, vagyis elvégzed a szorzást:
(34 + 2x) * (27 + 2x) = 1179,63
918 + 68x + 54x + 4x2 = 1179,63
x2 + 122x + 918 = 1179,63
x2 + 122x - 261,63 = 0
D = 1222 - 4 * 1 * (-261,63) = 14884 + 1046,52 = 15930,52 = 126,222
x1,2 = (-122 ± 126,22) / 2
x1 = (-122 + 126,22) / 2 = 4,22 / 2 = 2,11
x2 = (-122 - 126,22) / 2 = -248,22 / 2 = -124,11 Nem megoldás, mert x nem lehet negatív.

Tehát a műanyag keret szélessége: x = 2,11 cm.
0