Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Szép estét mindenkinek az 1, 2, 3 feladatot kéne megoldani előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
223150000 = 2,2315 * 108
45710 = 4,571 * 104
-343 = -3,43 * 102
45,6 = 4,56 * 101
-1654 = -1,654 * 103

2. feladat:
a) 1,8 *3,4 * 103 + 11 = 6,12 * 1014
b) (6,2 : 3,1) * 1015 - 9 = 2 * 106
c) 2,13 * 103 + 3,54 * 102 = 21,3 * 102 + 3,54 * 102 = 24,84 * 102 = 2,484 * 101 * 102 = 2,484 * 103
d) 3,2 * 5,4 * 103 + 11 = 17,28 * 1014 = 1,728 * 101 * 1014 = 1,728 * 1015

3. feladat:
a) 1,13 * (104)3 = 1,331 * 1012
b) 4,54 * (102)4 = 410, 0625 * 108 = 4,100625 * 102 * 108 = 4,100625 * 1010
c) 2,12 * (105)2 + 3,53 * (103)3 = 4,41 * 1010 + 42,875 * 109 = 4,41 * 1010 + 4,2875 * 1010 = 8,6975 * 1010
d) [1,93 * (101)3 ] * [6,22 * (107)2 ] = (6,859 * 103) * (38,44 * 1014) = 6,859 * 38,44 * 103 + 14 = 263,65996 * 1017 = 2,6365996 * 102 * 1017 = 2,6365996 * 1019
0