Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Újabb Fizika fejtörő~

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
432
Tiszteletem ismételten! Újabb két feladattal érkeztem:
1. András egy 80 kg tömegű ládát 240 N nagyságú erővel egyenletesen húz vízszintes talajon.
a)Mekkora a csúszási súrlódási együttható?
b)Készítsen ábrát, jelölje a testre ható erőket!
2. Egy daru 350 kg-os betongerendát 16 m magasra emelt. Mekkora volt a hatásfoka, ha a daru motorja ez alatt ténylegesen 80 kJ munkát végzett?
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1,

a,

`F_(cs)` = `mu_(cs)*F_(ny)`

`F_(ny)` = `m*g` = `80*10` = 800 N

`mu_(cs)` = `F_(cs)/F_(ny)` = `240/800` = 0,3

b, ábra

2,

`W_("hasznos")` = `F*s` = `m*g*s` = `350*10*16` = 56000 J

`eta` = `W_("hasznos")/W_("befektetett")` = `56000/80000` = 0,7
0