Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dinamika segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Csatoltam a képet a feladatokról, segítséget előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton, dinamika, mozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

I. `m_1*a` = F-K

II. `m_2*a` = K

I.: a = `(F-K)/m_1`

II. `m_2*(F-K)/m_1` = K

`m_2*F-m_2*K` = `m_1*K`

`m_2*F` = `(m_1+m_2)*K`

K = `(m_2*F)/(m_1+m_2)` = `(3*8)/(3+2)` = `24/5` = 4,8 N

Ábra


2,

I. `m_1*a` = `F-K_1-mu_m_1*g`

II. `m_2*a` = `K_1-K_2-mu*m_2*g`

III. `m_3*a` = `K_2-mu*m_3*g`

I. 10a = `100-K_1-0.1*10*10` = `90-K_1`

II. 7a = `K_1-K_2-0.1*7*10` = `K_1-K_2-7`

III. 3a = `K_2-0.1*3*10` = `K_2-3`

III. `K_2` = 3a+3

I. `K_1` = 90-10a

II.

7a = 90-10a-3a-3-7 = 80-13a

20a = 80

a = 4 `m/s^2`

I. : `K_1` = `90-10*4` = 90-40 = 50 N

III: `K_2` = `3*4+3` = 15 N

Ábra
1