Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy egyenletesen forgó kerék egyszeri körülfordulási ideje 30 másodperc. Egyik pontja a kerék középpontjától 2 méterre van.

Főoldal » Középiskola » Fizika
341
Mekkora az ezen pont kerületi sebessége?
Mekkora az ezen pont szögsebessége?
Mekkora az ezen pont fordulatszáma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T = 30 s

r = 2 m

`v_k` = `(2*pi*r)/T` = `(2*3.14*2)/30` = 0,42 `m/s`

`omega` = `(2*pi)/T` = `(2*3.14)/30` = 0,21 `1/s`

n = `1/T` = `1/30` `1/s`
0