Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek! Sajnos nekünk nem jön össze!

Főoldal » Középiskola » Kémia
393
Ez lenne a megoldandó feladat:

120cm 3 15V/V%-os alkohololdathoz 30cm3 tiszta alkoholt öntünk. Hány V/V%-os lesz az oldat?

Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1. oldat
Voldat=120 cm^3
V/V%=15%
Valkohol=120*0,15=18 cm^3
2.oldat
Voldat=150 cm^3
V/V%=([18+30]:150)*100=32%
Válasz: 32 V/V%-os lesz az oldat.
0