Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
A kiránduláson lángost sütöttünk, amihez először 6 liter olajat melegítettünk egy 40 cm átmérőjű, 30 cm magas henger alakú lábasban. Milyen magasan állt az olaj a lábasban, amikor beleöntöttük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria, henger, lángos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6 liter = 6 `dm^3` = 6000 `cm^3`

A henger térfogata:

V = `(d^2*pi)/4*m`

m = `(4*V)/(d^2*pi)` = `(4*6000)/(40^2*3.14)` = 4,77 cm magasan állt az olaj
1