Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Egy téglatest egy csúcsból kiinduló élei egy olyan számtani sorozat egymást követő elemei, amelynek különbsége 4 cm. Az egy csúcsból kiinduló élek összege 30 cm. Mekkora a téglatest térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Téglatest, Térgeometria, térfogat, sorozat, számtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldalak x, x+4 és x+8 cm.

Összegük: 3x+12 = 30

3x = 18

x = 6

Az oldalak tehát 6, 10 és 14 cm

A test térfogata:

V = `6*10*14` = 840 `cm^3`
1