Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
Légyszíves valaki segítsen megoldani nekem az alábbi feladatokat! Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a) 253/2 = (5²)3/2 = 56/2=5³ = 125
b)643/2 = (8²)3/2= 86/2 = 8³=512
c) 93/2=(3²)3/2=36/2=3³=27
d)272/3=(3³)2/3=36/3=3²=9
e)85/3=(2³)5/3=215/3=25=32
f)1254/3=(5³)4/3=512/3=54=625
0