Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
406
Kellene 4-5 mondta a víz és a szén körforgásáról.Nagyon szépen kérlek titteket segítsetek!!!Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Víz körforgása:
A felszínről (növényzet-patak folyó tenger stb) elpárolog a víz,felhőképződés.A légkör víztartalma megnő.A jég és hó formájában tárolt víz csapadék formájában lehull.A csapadék beszívárog a talajba.A csapadék visszajut eredeti állapotában a tengerbe növénybe patakba és kezdődik újra az egész.
https://www.google.com/search?q=v%C3%ADz+k%C3%B6rforg%C3%A1sa&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk00xtx8DJ7NkIiagyohbcBm4iwu5YQ:1610295794297&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=WnNzpAj3KFEIcM%252CwAektV0YkGyoxM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kTVmubgTTS2YGuc4hRDQMTZItbmvg&sa=X&ved=2ahUKEwisgrWm45HuAhXpsosKHaVnCN4Q9QF6BAgNEAE&biw=1440&
űbih=786#imgrc=WnNzpAj3KFEIcM
Szén körforgása:
https://hu.pinterest.com/pin/851039660807595076/
A szén körforgása közvetlenül kapcsolódik a populációk anyagcsere-folyamataihoz. A fotoszintetizáló szervezetek a légkörben lévő vagy a vizekben oldott szén-dioxidot hasznosítják szerves vegyületek előállítására.A termelőkből a szerves szénvegyületek a fogyasztók testébe jutnak. A táplálékláncok tagjai a szerves anyagokból sejtlégzésük során szén-dioxidot termelnek, amely a légkörbe kerül.A szerves hulladékokat, maradványokat a lebontók szén-dioxiddá, vízzé és ásványi anyagokká alakítják. A légköri szén-dioxid mennyiségét a tüzelőanyagok elégetése és a vulkáni tevékenység is növeli.
http://beltanoda.hu/segedanyagok/biosz/okologia/elo_rendszerek_anyagforgalma3.pdf
Módosítva: 5 éve
0