Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
943
Egy mosógép teljesítmenye 750 W.Mennyibe kerül az üzemeltetése,ha egy program lefutása 45 perc és 1 kWh elektromos energia 25 ft-ba jerül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P = 750 W

t = 45 min = 0,75 h

W = `P*t` = `750*0.75` = 562,5 Wh = 0,5625 kWh

1 kWh kerül 25 Ft-ba

0,5625 kWh kerül `0.5625*25` = 14 Ft-ba kerül a mosás.
0