Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
624
230 V-os,500W-os merülőforralót 5 percig működtetünk. Mekkora az energiaváltozás?
Mekkora a merülőforralón átfolyó áram erőssége,ha a hálózatra kapcsoljuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaE` = `P*t` = `500W*300s` = 150 000 J = 150 kJ

P = `U*I`

I = `P/U` = `500/230` = 2,17 A
0