Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
861
A 230V feszültségű hálózatra kapcsolt izzólámpán átfolyó áram erőssége 0,45 A.
Mennyi az izzólámpán 10 perc alatt létrejött energiaváltozás?
Mekkora a teljesítmény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítmény:

P = `U*I` = `230V*0.45A` = 103,5 W

Az energiaváltozás:

`DeltaE` = `P*Deltat` = `103.5W*600s` = 62100 J = 62,1 kJ
0