Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapi határidő! Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
288
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

a = 3 `m/s^2`

s = 1200 m

s = `a/2*t^2`

t = `root()((2*s)/a)` = `root()((2*1200)/3)` = 28,3 s

v = `a*t` = `3*28.3` = 84,85 `m/s`


2,

t = 19 s

m = 50 kg

v = `g*t` = `10*19` = 190 `m/s`

`E_m` = `1/2*m*v^2` = `1/2*50*19^2` = 9025 J

3,

`t_1` = 2 h

`t_2` = 0,5 h

s = 130 km

`v_("átl")` = `s/(t_1+t_2)` = `130/(2+0.5)` = 52 `(km)/h`

4,

`v_2` = 150 `(km)/h` = 41,67 `m/s`

`v_1` = 110 `(km)/h` = 30,56 `m/s`

t = 5 s

m = 1800 kg


a = `(Deltav)/t` = `(41.67-30.56)/5` = 2,22 `m/s^2`

s = `v_1*t + a/2*t^2` = `30.56*5+2.22/2*5^2` = 152,78+27,78 = 180,56 m

`Delta E` = `1/2*m*(v_2^2-v_2^2)` = `1/2*1800*(41.67^2-30.56^2)` = 722228 J = 722 kJ


5,


r = 2 m

T = 20 s

`v_k` = `(2*r*pi)/T` = `(2*2*3.14)/20` = 0,63 `m/s`

`a_(cp)` = `v_k^2/r` = `0.63^2/2` = 0,2 `m/s^2`


m = 5 kg

Én itt 0-t írnék, de lehet, hogy nem annyi, a végzett munka és ezáltal a teljesítmény is. A centripetális erő az egyenletes körmozgásnál nem végez munkát.
1