Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretnék segítséget kérni a következő feladattal kapcsolatban TÉRGEOMETRIA [GÖMB KOCKA]

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sugár, Térgeometria, felszín, gömb, kocka, testátló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 8 cm sugarú gömb köré írt kocka éle 16 cm. Kocka felszíne=6·8²=384 cm²
A 8 cm sugarú gömbbe írt kocka testátlója megegyezik a gömb térfogatával. 16=√3·a amiből a=16/√3
A kocka térfogata = (16/√3)³= ezt számold ki!
1