Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sin(5x-pi/4)` = `-root()(2)/2`

hol lesz a szinusz `-root()(2)/2`?

`(5*pi)/4`-nél és `(7*pi)/4`-nél (+`2*k*pi`, ahol k `in` `ZZ`)

1.

5x - `pi/4` = `(5*pi)/4` /+`pi/4`

5x = `(3pi)/2` + `2*k*pi`

x = `(3pi)/10` + `(2*k*pi)/5` (54° + `k*72`)

2.

5x - `pi/4` = `(7*pi)/4` /+`pi/4`

5x = `2*pi` + `2*k*pi`

x = `(2pi)/5` + `(2*k*pi)/5` (72° + `k*72`)
0