Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
269
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5x + 5x+1 + 5x+2 = 31
5x + 5x×51 + 5x×52 = 31
5x × (1+51 + 52) = 31
5x× 31 = 31
5x = 1
x = 0 (mivel minden szám 0. hatványa =1)
Módosítva: 5 éve
0