Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek, egyenlőtlenségek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Kérlek segítsetek a 2. Feladat a, b, c feladatában.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2. a)
5(3x-2) = 3(2x-3) /zárójel bontás
15x-10 = 6x-9 / -6x
9x-10 = -9 / +10
9x = 1 /:9
x = 1/9

b)
2(x-4)+3(3-x) = 5x-11 /zárójel felbontása
2x-8+9-3x = 5x-11 /összevonás
-x+1 = 5x-11 / +x
1 = 6x-11 /+11
12 = 6x /:6
2 = x

c)
3(3x+2)-2(4x+3) = 9 /zárójel felbontása
9x+6-8x-6 = 9 /összevonás
x = 9
0