Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1681
Egy rugó kezdeti hossza 20 cm.Ha a rugóra 10 newton erő hat,300 mm hosszúságú lesz.Mekkora a rugó rugalmassági állandója ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rugóállandó azt adja meg, hogy hány Newton erő kell ahhoz, hogy 1 méterrel megnyúljon (vagy összenyomódjon) a rugó.
D = F/Δx = 10 N / (0,3m - 0,2m) = 100 N/m
Módosítva: 9 éve
1