Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
14. Add meg a 5x-4y+1=0 egyenletű egyenes koordinátatengelyekkel vett metszéspontjait!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha x=0 akkor y=1/4
Tehát az y tengelyt az 1/4 pontban fogja metszeni
Ha y=0 akkor x= -1/5
Tehát az x tengelyt a -1/5 pontban fogja metszeni
1