Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Egy rombusz területe 240 cm2, oldalai 17 cm hosszúak. Milyen hosszú a rombusz két átlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzoljuk be az átlókat,

A rombusz területe:

T = `a^2*sin gamma`

240 = `17^2*sin gamma`

`sin gamma` = 0,83

`gamma` = 56,15 °

a másik szög 180-56,15 = 123,85°

Az egyik átló:

`e^2` = `a^2+a^2-(2a^2*cos gamma)` = `2*17^2*(1-cos56.15)` = 256

e = 16 cm

A másikat ugyanígy vagy a területből:

T = `(e*f)/2` `rightarrow` f = `(2T)/e` = `(2*240)/16` = 30 cm
1