Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Holnapra kéne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Köszönöm ha valaki segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatest felszínének képlete: 2*(a*b+a*c+b*c)
Mindkét feladatban meg van adva mind a három él, csak be kell helyettesíteni.
1. feladat:
a = 32 cm
b = 14,6 cm
c = 25 cm

2*(32*14,6+32*25+14,6*25) = ki kell számolni

2. feladat
Itt először közös mértékegységre kell a számokat hozni, legyen ez cm.
a = 20,2 cm
b = 4,1 dm = 41 cm
c = 105 mm = 10,5 cm

A cm-ben megadott számokat kell behelyettesíteni ugyanúgy, mint az előbb, és kiszámolni. Az eredmények cm2-ben fognak kijönni.
Innen már biztos menni fog :)
0