Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1188
Egy 4,5 V-os zsebtelep lemerüléséig 1,5 órán át képes működtetni egy zsebizzót,amin közben 0,2 A erősségű áram halad át. A zsebtelep ára 400 ft. Mennyibe kerül 1 J elektromos munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A telep által végzett munka:

W = `U*I*t` = `4.5V*0.2A*1.5h*3600 (s/h)` = 4860 J

4860 J munkáért fizetett 400 Ft-ot.

1 J munkáért fizetni kell `1/4860*400` = 0,082 Ft-ot.
0