Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8. osztályos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
427
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni fizikából? Előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Réka
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
6. a, 3+1
b, 2,3,4
1,2,3,4
1
egyiksem

7. a, sorosan
b, A biztosítékon soros kapcsolás esetén ugyanakkora áram halad át, mint a többi alkatrészen. Ezérz ha megnövekedik az áramerősség értéke, ez fog legelőször tönkremenni.

10. a, Azért, hogy 1-1 izzóra kisebb feszültség jusson.
b, nem
c, R1 = 65 ohm Re = 65 x 18 = 1170 ohm
d, U = 230 ÷ 18 = 12,7 V
e, I = U/R = 230/1170 =kb. 0.2

11. I = U/R = 2.4 V / 40 ohm = 60 mA
40 mA
2.4 V
R = U/I = 2.4 V / 0.04 mA = 60 ohm


A válaszom kérlek jelöld megoldásnak!
0