Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Egy α tompaszög esetén cosα = -3/5. Az α kiszámítása nélkül adjuk meg sinα értékét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cosα = -3/5
α tompaszög, azaz 90⁰ < α < 180⁰
Alkalmazzok a sinα-ra és cosα-ra a négyzetes addíciós tételt:
sin2α + cos2α = 1
sin2α + (-3/5)2 = 1
sin2α + 9/25 = 1
sin2α = 1 - 9/25
sin2α = 16/25
sinα = 4/5 (azért pozitív, mert α tompaszög, az a II. síknegyed, és a II. síknegyedben s színusz pozitív)
0