Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, Jelöljük a dolgozatra kapott jegyek összegét S-sel, akkor S/25=3,16. Amiből S=25*3,16=79
b, Ha a módusz 3, akkor ebből a jegyből van a legtöbb. Ha minden jegy 3-as lenne, akkor az összeg 75 lenne csak (3*25).
Ha csak 24db 3-as lenne, akkor 24*3=72 mellé egy 7-es dolgozat kellene. Ha csak 23db 3-as lenne, akkor 23*3=69 mellé két jegy ből kéne összehozni 10-et ami elvileg 2db 5-ös dolgozattal megoldható.
Tehát egy lehetséges eloszlás: 23db 3-as és 2db 5-ös.
0