Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
302
Csatoltam a feladatot:a 4435-ös feladatban kérném a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha a síkmetszet 100π cm2 területű kör, akkor annak sugara 10cm. A kör átmérője: 20cm.
Ha összekötjük a kör középpontjával, akkor egy olyan egyenlőszárú háromszöget kapunk aminek alapja 20cm, szárai pedig 26-26cm. Ennek a magasságára van szükség.
Pitagorasz tétel segítségével: 102+m2=262 /átrendezve
m2=262-102
m2=676-100=576, amiből m= 576 =24cm
Vagyis a középponttól 24cm-re áll a síkmetszet.

1