Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
398
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a = 3 m

b = 0,6 m

c = 0,4 m

`rho` = 2500 `(kg)/(m^3)`

s = 30 m

t = 60 s

a,

V = abc = `3*0.6*0.4` = 0.72 `m^3`

b,

m = `rho*V` = `0.24*2500` = 1800 kg

c,

F = `m*g` = `1800*10` = 18000 N

d,

W = `F*s` = `18000*30` = 540 000 J = 540 kJ

e,

P = `W/t` = `540000/60` = 9000 W = 9 kW
Módosítva: 5 éve
1