Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a matek háziban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Csatoltam a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, az öt különböző körcikkből következik hogy öt dolog lett meghatározva. A relatív gyakorisághoz vegyük figyelembe hogy a teljes kör 360⁰=40fő, amiből 1főnek 9⁰ felel meg (360/40).
A megkérdezettek közül:
144/9=16fő mondott rántott húst
72/9=8fő mondott hambugert
54/9=6fő mondott pizzát
45/9=5fő mondott rizses hüst
a megmaradt 40-(16+8+6+5)=5fő mondott mákos tésztát.

b, a felsoroltak közúl csak módusznak van értelme, ami megadja hogy a legtöbben rántott hüst mondtak. A többit nem érdemes vizsgálni.
0