Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Matematika: 78, 84, 82, 85, 81 átlaga, vagyis: (78 + 84 + 82 + 85 + 81) / 5 = 410 / 5 = 82 %
Történelem: 70%
Magyar : ≥ 80%
Angol : 85%
Fizika: x%
Érettségi átlaga: (82 + 70 + 80 + 85 + x) / 5 = (317 + x) / 5
A feladat feltétele szerint ennek 80-nál nagyobbnak kell lennie, azaz
(317 + x) / 5 > 80 /*5
317 + x > 400 /-317
x > 83
Tehát fizikából 83%-nál jobbat kell teljesítenie. Legalább 84% fizikaérettségit kell tennie.
0