Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna esetleg segíteni a feladat kiszámításában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Egy templomtorony órájának nagymutatója 150 cm, kismutatója 120 cm hosszúságú. Milyen messze van egymástól a két mutató hegye kettő órakor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy háromszög lesz, melynek ismerjük két oldalának hosszát és az általuk bezárt szöget. A kérdés a háromszög harmadik oldala.

a = 150 cm

b = 120 cm

`gamma` = `360/12*2` = 30°

`c^2` = `a^2+b^2-2ab cos gamma` = `150^2+100^2-(2*100*150*cos 30)` = 6519

c = `root()(6519)` = 80,74 cm-re lesz két órakor a mutatók hegye.
1