Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2213
Amelyikek be vannak karikázva csak azok kellenek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
389. feladat:
a) A = az 50 legkisebb pozitív prímosztója = 2
b) szimmetrikus trapéznak az alapon fekvő szögei egyenlőek, tehát van 2 db α és 2 db β szöge.
Mivel a négyszögek belső szögeinek összege 360⁰, ezért teljesül, hogy 2α + 2β = 360⁰, azaz α + β = 180⁰
Ha α = 120⁰, akkor a másik szöge: β = 180⁰ - 120⁰ = 60⁰-os.
Tehát a kisebb szög B = 60⁰-os.
c) C = 23 * 32 = 8 * 9 = 72
d) D = 48/35 : 32/ 49 = 48/35 * 49/32 = egyszerűsítünk 16-tal és 7-tel = 3/5 * 7/2 = 21/10 = 2,1
e) E = A, B, C, D átlaga = (2 + 60 + 72 + 2,1) / 4 = 136,1 / 4 = 34,025

390. feladat:
a) 1,5 m = 150 cm
b) 4 kg 23 g = 4023 g
c) 0,1 óra = 6 perc
d) 149,8 dm2 + 20 cm2 (=0,2 dm2) = 1,5 m2 (= 150 dm2)
e) 75 dl + 15 l (=150 dl) = 225 dl
f) 124⁰ 34' - 87⁰ 53' = 123⁰ 94' - 87⁰ 53' = 37⁰ 41' (mert 1⁰ = 60' )

391. feladat:
A C E D B
A E C D B
A E D C B
C A E D B
E A C D B
E A D C B


0

394. feladat:
Gerevich Aladár : 7 arany + 1 ezüst + 2 bronz
Keleti Ágnes : 5 arany + 3 ezüst +2 bronz
Egerszegi Krisztina : 5 arany + 1 ezüst + 1 bronz
Korondi Margit : 2 arany + 2 ezüst + 4 bronz
Rejtő Ildikó : 2 arany + 3 ezüst + 2 bronz
a) Bronzérmek összesen: 2 + 2 + 1 + 4 + 2 = 11 db
b) Arany: 7 pont
Ezüst: 5 pont
Bronz: 4 pont
Keleti Ágnes: 5 * 7 + 3 * 5 + 2 * 4 = 35 + 15 + 8 = 58 pont
c-d) Rejtő Ildikó érmeinek száma: 2 + 3 + 2 = 7 érem összesen
Átlag = 7 / 5 = 7 : 5 = 1,4 (5-tel osztunk, mert 5 olimpián vett részt.)

397. feladat:
Összesen : 157 db érme
Összesen: 503 Ft
2 forintosok : x db
5 forintosok: 157 - x db
Az x db kétforintos: 2 * x = 2x Ft-ot ér
A (157 - x) db ötforintos: 5 * (157 - x) = 785 - 5x Ft-ot ér.
Mivel összesen 503 Ft-ja van, ezért:
2x + 785 - 5x = 503
785 - 3x = 503 /-785
-3x = -282 /: (-3)
x = 94
Tehát 94 db kétforintosa és 157 - 94 = 63 db ötforintosa volt.
Ellenőrzés:
94 db kétforintos: 2 * 94 = 188 Ft-ot ér.
63 db ötforintos : 5 * 63 = 315 Ft-ot ér.
Vagyis összesn van: 188 + 315 = 503 Ft.
0