Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
716
a, Két polcon összesen 98 könyvünk van. Ha az egyik polcról 7 darabot áttenénk a másikra, akkor a két polcon ugyanannyi lenne a könyvek száma. Hány könyv van külön-külön a két polcon?
b, Két borítékban korongok vannak, összesen 98 darab. Ha az egyikből átennénk 7-et a másikba, ugyanannyi lenne bennük. Hány korong van a borítékokban?
c, Hány könyv lenne külön-külön a két polcon, ha összesen 97 könyvünk volna a 98 helyett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik polcon van x+7 könyv, a másikon x-7 könyv. 2x=98; x = 49. Az egyik polcon 49+7 = 56 könyv van, a másikon 49-7 = 42 könyv van.

A borítékos ugyanígy.

c, ha páratlan számú könyvünk van, akkor nehéz kivitelezni, hogy mindkét polcon ugyanannyi könyvünk legyen.
0