Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A 25 tömeg% azt jelenti, hogy az egész oldat tömegének a 25%-át teszi ki a cukor, a többit pedig az oldószer, vagyis a víz.
Ha 350 g oldatot akarunk, akkor ennek a 25%-a = 350*0,25 = 87,5 g.
Tehát 87,5 g cukor kell, a maradék tömeg, azaz 350-87,5 = 262,5 g pedig víz.
1