Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlettel:

`150*20` + `20*100` = `(150+20)*x`

x = `(150*20+20*100)/(150+20)` = 29,41 tömeg%-os lesz az oldat.

Nem keverési egyenlettel:

100 g oldatban van 20 g só

150 g oldatban van `150/100*20` = 30 g só

Hozzáadjuk a 20 g sót, az oldat tömege és az oldott anyag tömege is ennyivel nő

150+20 g oldatban van 30+20 g só

170 g oldatban van 50 g só.

100 g oldatban van `100/170*50` = 29,41 g só.

A kapott sóoldat 29,41 tömeg%-os.
1