Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlag

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
Mennyi az a,b,x átlaga?
a=11/7:(1/2+2/7)(tortbe vannak)
b=Legnagyobb egyjegyű prím
X=-3-(5-11)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a = 11/7 : ( 1/2 + 2/7) = 11/7 : (7/14 + 4/14) = 11/7 : 11/14 = 11/7 * 14/11 = egyszerűsítünk 11-gyel és 7-tel = 1/1 * 2/1 = 2/1 = 2
b = 7
X = 3 - (5 - 11) = 3 - (-6) = 3 + 6 = 9
Az átlag a számok összegének és az számok darabszámának a hányadosa, vagyis:
Átlag = (a + b + x) / 3 = (2 + 7 + 9) / 3 = 18 / 3 = 6
0