Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Nagyon fontos, és gyorsan kellene rá megoldás. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Először mindkét oldalt négyzetre emeljük:
578-34x = 289
-34x = -289
x = 8,5

b)
√(9x+13) = 7
9x+13 = 49
9x = 36
x = 4
0