Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érthetően eltudná magyarázni a másodfokú függvény ábrázolását?

Főoldal » Középiskola » Matematika
650
Szóval matekból kaptam 2 másodfokút amit ábrázolnom kell és jellemeznem kell,viszont nem annyira megy. Jellemezni tudom illetve az alap függvényt is feltudom rajzolni de utána már elakadtam.Valaki lépésről lépésre eltudná magyarázni érthetően?Nagyon nagyon hálás lennék neki.
Ez a két feladat:
h(x)=1/2(x+3)²-4
i(x)=-(x+6)²+9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszer, valakinek így magyaráztam el:
https://www.youtube.com/watch?v=1NB8UIREgNw
0