Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
285
A következő kémia feladathoz kellene a segítség. A képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


44,

a, NaOH+HCl = NaCl + `H_2O`

120 g NaOH az `120/40` = 3 mol

Ehhez 3 mol HCl fogy, ami `3*36.5` = 109,5 g sav fogy a reakció során.


b, Marad 146-109,5 = 36,5 g HCl, ami `36.5/36.5` = 1 mol HCl

`Ca(OH)_2` + 2 HCl = `CaCl_2` + 2 `H_2O`

1 mol HCl-re 0,5 mol oltott mész szükséges, ami `0.5*74` = 37 g `Ca(OH)_2`

100 g oldatban van 10 g oltott mész

Hány g oldatban van 37 g oltott mész?

x = `37/10*100` = 370 g oltott mészre van szükség.
0