Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
323
A következő kémia feladathoz kellene a segítség. A képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

43,

a, `H_2SO_4` + 2 NaCl `rightarrow` `Na_2SO_4` + 2 HCl

b,

5 mol kénsavhoz 10 mol só szükséges, marad 4 mol azaz `4*58.5` = 234 g NaCl

c,

Keletkezik 10 mol HCl, ami `10*36.5` = 365 g HCl

1 mol gáz normál körülmények között 22,41 `dm^3`

10 mol HCl `10*22.41` = 224,1 `dm^3`

d,

10 mol HCl az `10*6*10^(23)` = `6*10^(24)` db HCl-molekula, ebben van `6*10^(24)` db H-atom és `6*10^(24)` db klóratom.
0