Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
504
100 g 8 tömeg%-os NaOH oldat hány gramm 16 tömeg%-os sósavval közömbösíthető?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`NaOH` + `HCl` = `NaCl` + `H_2O`

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

`M_(HCl)` = 36,5 `g/(mol)`

100 g oldatban van 8 g NaOH, ami `8/40` = 0,2 mol

Ez reagál 0,2 mol HCl-dal, ami `0.2*36.5` = 7,3 g HCl

100 g oldatban van 16 g HCl

Hány g oldatban van 7,3 g HCl?

x = `7.3/16*100` = 45,625 g sósavoldattal közömbösíthető.
0