Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen kérem szépen! ❤️

Főoldal » Általános iskola » Matematika
713
Nem tudom kiszámolni ezt a feladatot:
Egy kocka élei hosszának összege 24 cm.
Mennyi a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, felszín, Nem tudom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A kocka mindhárom éle ugyan akkora, ezért mindegyik lehet "a".
a+a+a=24cm
3-al kell osztani a 24-et, ígymegkapjuj az a-t.

24:3=8cm

Egy oldal felszíne a*a, és ebből 6db van:
A=(a*a)*6=(8*8)*6=384cm²

A kocka felszíne 384cm².
0