Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
290
Mennyi az 1-2xy/2x²y (ez törtbe van) értéke , ha x=1/2 y=2/3 (ezek is törtbe vannak)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(1 - 2xy) / (2x2y) = / (1 - 2 * 1/2 * 2/3) / (2 * (1/2)2 * (2/3) ) = (1 - 2/3) / (2 * 1/4 * 2/3) ) = (3/3 - 2/3) / (4/12) = (1/3) / (1/3) = 1
0