Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
628
Egy robbantás középpontja a C (-2; 3) pont volt. A hangja a helyétől legfeljebb 10 egység távolságra hallható.
a.) Melyek azok a helyek, ahol még éppen hallható volt a robbantás?
b.) Hallható volt-e a robbantás azon a településen, melynek helyét a P (3; -9) pont adja meg?
c.) Hallható volt-e a robbantás azon a településen, amely 4 egységgel közelebb volt a robbantás helyéhez, mint a P?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Azon (x;y) pontokra, amelyek kielégítik az (x+2)²+(y-3)²≤100 egyenlőtlenséget.

b) Be kell írni a fenti egyenlőtlenségbe: (3+2)²+(-9-3)²=25+144=169≤100, ez nem teljesül, tehát nem hallható.

c) A P település  169 =13 egységre volt, ez a falu így 9 egységnyire van, szóval igen, ott hallható volt.
0