Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
820
Egy téglalap egyik oldala 16 cm, a másik ennek 125 %-a. Mekkora a téglalap kerülete és területe? Kérlek szépen írd le hogy hogyan szamoltad ki köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a = 16 cm

b = `125/100*a` = `125/100*16` = 20 cm

K = 2(a+b) = 2(16+20) = 72 cm

T = ab = `16*20` = 320 `cm^2`

Igyekszek szépen írni ;)
0