Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
A tervezett utunknak megtettük a 45%-át ,meg 65,8 km maradt. Hány kilométert út megtételét terveztük? Kérlek írd le hogy hogyan szamoltad ki köszönöm!.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a teljes út x km.

Az út 45 %-a az 0,45x km. ha ehhez hozzáadjuk a 65,8 km-t, a teljes utat kapjuk meg.

0,45x + 65,8 = x /-0,45x

65,8 = 0,55x /:0,55

x = `65.8/0.55` = 119,64 km volt a teljes út.
0