Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek4

Főoldal » Általános iskola » Matematika
931
Mennyi annak a dolgozónak a bére, aki 35% levonása után 156 000 Ft-ot kap kézhez? Kérlek azt is írd le hogy hogy szamoltad ki ! Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Levonták a 35%-át, akkor megkapta a 100-35=65 %-át.

A 65 %-a felel meg a 156 000 Ft-nak.

Akkor a 100% mennyinek felel meg?

x = `100/65*156000` = 240 000 Ft a dolgozó bére.
0