Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
A tuzifanak felhasznaltuk a 30%-at, 5,7 tonnát. Mennyi tuzifanak volt összesen?! Írd le kérlek azt is hogy hogy szamoltad ki. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x tonna tüzifánk. Ennek a 30%-a `x*30/100` = 0,3x

0,3x = 5,7 /:0,3

x = `5.7/0.3` = 19

Összesen 19 tonna tüzifánk volt.
0