Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
371

Számolja ki a következő kifejezés helyettesítési értékét, ha x = 12, y = 0 és z = -3!
5x-3y2 - 1-z4 + 3x

Hozza a kifejezést a lehető legegyszerűbb alakra!
ab34 ∙ b57b ∙ a56

Alakítsa szorzattá!
y6 - y3 + y

20c2b - 15b2c

25a2 - 100x2


Hozza a lehető legegyszerűbb alakra!
y2-253y+15
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem, hogy a betűk után írt számok hatványt jelentenek, ha mégsem szólj és javítom
1. Ha összevonjuk ezt kapjuk: 8x-3y2-1-z4 = 8*12 - 3* 02 - 1 - (-3)4 = 96 - 0 - 1 - 81 = 14
2. a57b92
3. Kiemeést alkalmazunk: y(y5-y2+1)
4. 5cb(4c-3b)
5. 25(a2-4x2)
1