Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Ezt a feladatot kaptam fizikából , és nem értem (ma kell leadni.) Kérem segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Fizika
450
Egy autó elindul 50 km/h sebességgel 30 percig, majd 5 km/h-s gyorsulással felgyorsít 100 km/h-ra, mekkora utat tett meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Azt írta a tanár hogy így már jó lesz: 5 km/h^2
Valaki így már tud segíteni?
0



0,5 órát haladt 50 `(km)/h` sebességgel, akkor megtett `s_1` = `v_1*t_1` = `50*0.5` = 25 km-t.

A második szakaszon gyorsít, óránként 5 `(km)/h`-val.

`v_2` = `v_1+a*t_2`

100 = 50 + `5*t_2`

`t_2` = 10 h

`s_2` = `v_1*t_2+a/2*t_2^2` = `50*10+5/2*10^2` = 500 + 250 = 750 km

A teljes út:

s = `s_1+s_2` = 25 + 750 = 775 km
0